Projekt budowy budynku hali magazynowej z zapleczem biurowo – socjalnym

Projekt budowy budynku hali magazynowej z zapleczem biurowo – socjalnym, z wewnętrznymi instalacjami: wodociągową, kanalizacji sanitarnej, gazową, centralnego ogrzewania i instalacjami elektrycznymi oraz przyłączem kanalizacji sanitarnej do projektowanego, szczelnego zbiornika wybieralnego oraz zewnętrzną instalacją kanalizacji deszczowej z odprowadzeniem do szczelnego zbiornika retencyjnego.

skura_wilk_1_mod

HomeKONCEPT 37

HomeKONCEPT-37 to projekt piętrowego domu o nowoczesnej i wyrazistej stylistyce. Prostą, spójną bryłę urozmaica z zewnątrz okalające dom belkowanie oraz efektowna elewacja. Połączenie białego i grafitowego tynku z naturalnym kamieniem elewacyjnym nadaje całości wyjątkowej elegancji.

Wnętrze domu skrywa doskonale rozplanowane pomieszczenia. Na parterze zachwyci przestronna strefa dzienna w kształcie litery L, którą tworzy otwarty salon z kominkiem, jadalnia oraz kuchnia. Szczególną uwagę zwracają zaprojektowane tu piękne schody oraz duże okna. Zapewnią one maksymalne doświetlenie wnętrza oraz optycznie powiększą przestrzeń, otwierając przed domownikami panoramę pięknego ogrodu.

Przestronny gabinet z wyjściem na taras doskonale sprawdzi się jako pracownia lub pokój dla gości.
Na piętrze wydzielone zostały trzy duże pokoje, w tym sypialnia małżeńska z własną łazienką. Znajduje się tu również duża garderoba, druga łazienka oraz pralnia. Z części komunikacyjnej można dostać się na przyjemny, przestronny taras osłonięty białą pergolą.

Warto wspomnieć, że zaprojektowany tu dach, o kącie nachylenia 30 stopni, doskonale wpasuje się w wymagania większości planów miejscowych.

 

Wnętrza projektów HomeKONCEPT

Prezentujemy aktualizację wnętrz dla wybranych projektów HomeKONCEPT.

Oferujemy profesjonalne i kompleksowe doradztwo związane z wyborem projektu oraz z procesem budowy na każdym etapie – zarówno przed jak i po zakupie projektu. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie, starając się jak najlepiej dopasować ofertę do jego potrzeb.

Wnętrza HomeKONCEPT

Jeżeli podobają się Państwu aranżacje HomeKONCEPT, pokochaliście  styl i dobrze czujecie się w  wnętrzach HomeKONCEPT –  zapraszamy do zamówienia gotowego projektu wnętrza do wybranego domu HomeKONCEPT. Przygotowane propozycje aranżacji wnętrz, podkreślają wyjątkowy charakter naszych domów i gwarantują wysoki komfort użytkowania. W projektach HomeKoncept połączono estetykę z ergonomią, jednocześnie dbając o najefektywniejsze wykorzystanie przestrzeni.

Nowości HomeKONCEPT

Projekty HomeKONCEPT

Nowoczesne projekty domów powstają dzięki bogatemu doświadczeniu projektantów oraz architektów, z którymi nawiązaliśmy owocną współpracę. Obiekty mieszkalne wybudowane na podstawie  gotowych projektów domów autorstwa HomeKONCEPT wyróżniają się nowoczesnym wyglądem oraz innowacyjnymi pomysłami, które nadają każdej realizacji indywidualny i nowatorski charakter. Przeszklenia połączone z przestronnymi wnętrzami wychodzącymi na ogród gwarantują komfort oraz funkcjonalność.

 

Rewitalizacja centrum miasta – „Rynek OD-NOWA”

Rewitalizacja centrum miasta – „Rynek OD-NOWA”
realizowana w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata2014-2020 Oś 11 Rewitalizacja przestrzeni regionalnej Działanie 11.1 Rewitalizacja miast Poddziałanie 11.1.2 Rewitalizacja miast średnich i małych.

20181019_131800

Rozpoczynamy kolejne ciekawe zadanie – nadzór inwestorski nad Rewitalizacją centrum miasta Bochnia.

Inwestycja realizowana będzie w trzech etapach:
1) Etap I – ul. Solna, ul. Sutoris, ul. Dominikańska, ul. Św. Kingi wraz z zagospodarowaniem terenu
i niezbędną infrastrukturą techniczną oraz wykonanie badań archeologicznych na płycie rynku;
2) Etap II – ul. Wąska i Rynek wraz z pierzejami północną, południową i wschodnią wraz
z zagospodarowaniem terenu i niezbędną infrastrukturą techniczną;
3) Etap III – ul. Wolnica i ul. Mickiewicza wraz z zagospodarowaniem terenu i niezbędną infrastrukturą
techniczną.

Zakres robót obejmuje m.in.:
– roboty rozbiórkowe i przygotowawcze,
– roboty ziemne,
– wykonanie nawierzchni,
– remont, przebudowa układu komunikacyjnego,
– budowa fontanny multimedialnej,
– budowa ekspozycji ruin ratusza,
– remont pomnika Króla Kazimierza Wielkiego,
– demontaż istniejących instalacji,
– przebudowę i rozbudowę sieci kanalizacji deszczowej,
– remont i przebudowę sieci wodociągowej,
– remont i przebudowę sieci gazowej,
– remont i przebudowę sieci kanalizacji sanitarnej,
– rozbudowę i przebudowę sieci elektrycznej(oświetlenie uliczne) wraz z zasilaniem infrastruktury
technicznej,
– budowę i remont przyłączy wod-kan,
– budowa i montaż małej architektury,
– wycinki, nasadzenia drzew i krzewów,
– oznakowanie pionowe i poziome.
a także realizowanych na postawie Decyzji o pozwoleniu na budowę nr 819/2017 z dnia 1 grudnia 2017r. na: budowę, rozbudowę oraz
wykonanie robót budowlanych dotyczących: Rynku i ulicy Wąskiej – w zakresie:
– budowy fontanny multimedialnej,
– budowy ekspozycji ruin ratusza,
– budowy ekspozycji brył solnych,
– remontu (renowacja konserwatorska wraz z przebudową postumentu) pomnika Króla Kazimierza Wielkiego,
– budowy tarasów kompozytowych,
– budowy schodów terenowych,
– budowy elementów małej architektury,
– montażu elementów małej architektury,
– remontu i przebudowy układu komunikacyjnego,
– przebudowy i rozbudowy instalacji oświetlenia wraz z zasilaniem infrastruktury technicznej,
– budowy przyłączy wod.-kan. i remontu przyłączy wod.-kan.

 

Budowa trasy północno- zachodniej w Bochni – etap II:

Inwestycja obejmuje budowę nowej drogi oraz przebudowę istniejących dróg i skrzyżowań. Część istniejących dróg zostanie zmodyfikowana i dostosowana do istniejących potrzeb lub częściowo zlikwidowana. Przedmiotowa inwestycja drogowa poprawi komunikację wewnętrzną między północno- wschodnią, a południowo- zachodnią częścią miasta z jednoczesnym polepszeniem bezpieczeństwa i warunków ruchu w ścisłym centrum miasta Bochnia. Budowa nowego odcinka ulicy miejskiej stworzy alternatywę dla ruchu wewnętrznego w tej części miasta oraz ruchu tranzytowego samochodów osobowych odbywającego się na kierunku DW 965 – DK4. Projektowana ulica stanowić będzie ostatni fragment nowego połączenia drogowego, od ul. Poniatowskiego przez ul. Karosek, aż do skrzyżowania ul. Nowy Świat i Armii Krajowej oraz dalej do ul. Brodzińskiego. Inwestycja jest nadzorowana przez zespół inspektorski Archi Projekt Biuro Projektowe s.c.

20180913_081134 20180913_081137

Rozbudowa Zespołu Szkół Nr 1 w Bochni o salę gimnastyczną wraz z zapleczem oraz infrastrukturą towarzyszącą – nadzór inwestorski

Firma Archi Projekt sprawowała nadzór inwestorski nad realizacją zadania p.n. Rozbudowa Zespołu Szkół Nr 1 w Bochni o salę gimnastyczną wraz z zapleczem oraz infrastrukturą towarzyszącą tj.: 1) instalacjami wewnątrz budynku: wentylacji mechanicznej i klimatyzacji, 2) budową zewnętrznych odcinków instalacji wewnętrznych: kanalizacji sanitarnej,  kanalizacji deszczowej wraz z drenażem i zbiornikami retencyjnymi,  oświetlenia zewnętrznego, wewnętrznej linii zasilającej elektroenergetycznej, 3) przebudową zewnętrznych odcinków instalacji wewnętrznych: wodociągowej, elektroenergetycznej, 4) budową przyłączy: wodociągowego, kanalizacji deszczowej, 5) rozbudową sieci: wodociągowej wraz z dwoma hydrantami nadziemnymi DN 80, 6) przebudową sieci: gazowej, ciepłowniczej i teletechnicznej, 7) wraz z  budową  zjazdu  publicznego,  przebudową zjazdu publicznego,  układem komunikacji wewnętrznej i miejscami postojowymi, powierzchniami utwardzonymi, murem oporowym, schodami terenowymi,  8) wraz z rozbiórką dwóch budynków garażowych i budynku gospodarczego,
Parametry techniczne – budynek sali gimnastycznej: Powierzchnia zabudowy: 1601.00 m2, Powierzchnia użytkowa: 2220.08 m2, Długość: 45.06 m, Szerokość: 40.20 m, Wysokość: 11.00 m, Kubatura: 16 500 m3.

Obiekt podzielony jest na dwie części połączone korytarzem – salę gimnastyczną i zaplecze szatniowe wraz z kortami do squasha, siłownią i salą do aerobiku. Budynek w części z salą gimnastyczną będzie jednokondygnacyjny, natomiast w drugiej części trzykondygnacyjny (w tym poddasze techniczne). Główne wejście do budynku, a zarazem wyjście ewakuacyjne, zlokalizowano od strony północno – wschodniej. Od strony południowo-zachodniej zlokalizowano 2 wyjścia ewakuacyjne z pomieszczenia sali gimnastycznej. Komunikacja użytkowników będzie się odbywać poprzez klatkę schodową umieszczoną w zachodniej części budynku.

Niebawem obiekt zostanie przekazany do użytkowania.

 

WESOŁEGO ALLELUJA

wesołego alleuja

                                                    życzy ARCHI PROJEKT BIURO PROJEKTOWE S.C.